Tillverkning

Manufacturing Web
Återställning av industri- och tillverkningsutrustning

AREPA har erfarenhet av ett brett sortiment av industri- och tillverkningsutrustning för återställning och sanering inklusive:

 • Formsprutningsmaskiner för plast
 • Pressar
 • Svarvar
 • CNC-utrustning
 • Sågverk
 • Ventilation och avgassystem
 • Produktionstransportörer
 • Plockare och sorterare
 • Robotar
 • Automationssystem
 • Variabel frekvensenhet (VFD)

 

Vi hjälper våra kunder att fatta de bästa besluten

AREPAs ingenjörer har mångårig erfarenhet av att arbeta med reparations- och utbytesleverantörer. Vi kan och förstår också specialiserade industri- och tillverkningsmaskiner och kan hjälpa den försäkrade att till fullo förstå eventuella konsekvenser inklusive kostnader och inlärningskurvor förknippade med inköpet av ny utrustning.

Vårt mål är att hjälpa dig att fatta de rätta besluten, baserade på kostnadseffektivitet och i rätt tid, så att den försäkrade snabbt kommer tillbaka i produktion. Det kan innebära arbete på entreprenad, anlitande av riggare, genomgång av planer med reparations- och utbytesleverantörer, samt diskussioner gällande tidslinjer för möjliga alternativ. AREPA kan bistå med att vikta alla dessa faktorer för att hjälpa den försäkrade och transportören med att fatta det bästa beslutet för alla berörda parter.

 

Industri- och tillverkningsutrustning är ofta den största kapitalkostnaden för ett företag.

Även ett fåtal maskiner på en liten produktionsanläggning kan orsaka förluster på över 10 miljoner kronor. Vi vet alla att tid är pengar och när maskiner inte fungerar innebär det att företaget omedelbart börjar förlora pengar. Dessa förluster kommer att fortsätta trenden tills en lösning kan ske.

Efter ett produktionsstopp är kapacitet och ledtider två av de mest kritiska problemen för ett företag. Företagaren måste hitta ett sätt att snabbt uppnå produktionsmålen. Så när man bestämmer om en maskin kan saneras, repareras, renoveras eller bytas ut, kommer den viktigaste beslutsfaktorn ofta fram till ledtiden. En ny maskin kan vara önskvärd, men ledtiderna kan ofta vara 90 till 120 dagar, och ibland ännu längre i fall när det gäller högspecialiserad utrustning.

 


VAD VI GÖR

AREPA är ett av världens ledande företag inom skadeutvärdering och renovering av utrustning. Vi har genomfört projekt i mer än 60 länder över hela världen och våra representanter är alltid tillgängliga dygnet runt för att minimera tidsförluster och säkerställa kontinuitet i verksamheten.

Kort sagt anlitar AREPA några av världens mest erkända industrispecialister för att renovera teknisk utrustning som utsatts för brand och korrosion, översvämningar, extrema väderförhållanden, salt och mögel, oljeläckage, fysisk påverkan samt även damm och sot. Vi erbjuder några viktiga lösningar:


 

DÄR ÄR VI VERKSAMMA

AREPAs varumärkesavtryck grundades i Silkeborg, Danmark för snart 40 år sedan, med verksamhet i Nederländerna, Sverige och Storbritannien. AREPAs europeiska verksamhet, som 2017 förvärvades av Envista Forensics, den globalt ledande leverantören av forensiska konsulttjänster, slogs samman med Envistas välkända renoveringsavdelning, TekPro Global i Nordamerika. Sammantaget har AREPA ett av de största och mest erfarna teamen av renoveringsspecialister inom industrin.


 
"Det har varit en stor upplevelse och ett nöje att arbeta med AREPA-teamet. De aktiviteter som AREPA genomförde hjälpte Hondas motorfabrik att snabbt återuppta en normal produktionsmiljö och återgå till planen. Jag skulle rekommendera dem till varje företag som kräver någon form av återställningslösning."
Andrew Silver, Engine Plant Manager, Honda

Få den hjälp du behöver

Läs mer om vår utrustning restaureringstjänster, underhållstjänster, kontinuitetsråd och mer.

Kontakt »

Senaste nyheterna

Läs mer »