Kemiska skador

Chemical Damage After A Fire
Förekomsten av klorider efter en brand är en vanlig orsak till kontaminering.

Vanliga byggnadsmaterial som PVC vet vi reagerar på liknande sätt när de utsätts för eld, men när nya byggnads- och tillverkningsmaterial införs medför de nya risker för kemisk kontaminering.

Antingen de släpps ut direkt, genom en oavsiktlig kemisk reaktion eller genom förbränning, reagerar nya byggnadsmaterial annorlunda på kemikalier som svavel, ammoniak, salpetersyra och saltsyra. AREPA har stor erfarenhet av att hjälpa kunder avgöra typer och nivåer av kemisk kontaminering på verksamhetskritisk utrustning efter bränder. Med vår HPLC-enhet (högupplösande vätskekromatografi) kan vi tala om exakt vilka föroreningar som finns, hur stor kemikalieskadan är och ge alternativ för rekonditionering och bevarande.


VAD VI GÖR

AREPA är ett av världens ledande företag inom skadeutvärdering och renovering av utrustning. Vi har genomfört projekt i mer än 60 länder över hela världen och våra representanter är alltid tillgängliga dygnet runt för att minimera tidsförluster och säkerställa kontinuitet i verksamheten.

Kort sagt anlitar AREPA några av världens mest erkända industrispecialister för att renovera teknisk utrustning som utsatts för brand och korrosion, översvämningar, extrema väderförhållanden, salt och mögel, oljeläckage, fysisk påverkan samt även damm och sot. Vi erbjuder några viktiga lösningar:


 

DÄR ÄR VI VERKSAMMA

AREPAs varumärkesavtryck grundades i Silkeborg, Danmark för snart 40 år sedan, med verksamhet i Nederländerna, Sverige och Storbritannien. AREPAs europeiska verksamhet, som 2017 förvärvades av Envista Forensics, den globalt ledande leverantören av forensiska konsulttjänster, slogs samman med Envistas välkända renoveringsavdelning, TekPro Global i Nordamerika. Sammantaget har AREPA ett av de största och mest erfarna teamen av renoveringsspecialister inom industrin.


 
"Det har varit en stor upplevelse och ett nöje att arbeta med AREPA-teamet. De aktiviteter som AREPA genomförde hjälpte Hondas motorfabrik att snabbt återuppta en normal produktionsmiljö och återgå till planen. Jag skulle rekommendera dem till varje företag som kräver någon form av återställningslösning."
Andrew Silver, Engine Plant Manager, Honda

Få den hjälp du behöver

Läs mer om vår utrustning restaureringstjänster, underhållstjänster, kontinuitetsråd och mer.

Kontakt »

Senaste nyheterna

Läs mer »