Brand och sot

Brandschade herstel AREPA heeft de expertise
Efter en brandskada kan de kemikalier som påförts på utrustningen negativt påverka elektrisk, elektronisk och mekanisk utrustning.

Effekterna av denna kontaminering, som ibland benämns sekundär skada, kan variera kraftigt beroende på vilken typ av närvarande kemiskt eller förorenat ämne som föreligger, mängd och koncentration av respektive kontaminering, miljöförhållanden som är aktuella vid skadeplatsen samt utrustningstyp och material som använts vid tillverkningen av utrustningen.

Den typ av kontaminering som avsatts på utrustningen är beroende av vilka material som förbränts, typ av vatten som kvarstår och som använts vid brandbekämpningen samt källan till kontamineringen som är involverad i skadan. Kontamineringsnivån varierar beroende på en mängd faktorer såsom:

  • Utrustningens placering i förhållande till ursprungsplatsen och ventilationen
  • Typ av utrustning: Vissa typer av utrustning är mer känsliga för snabb nedbrytning än andra. Som exempel leder system som baseras på integrerade kretsar snabbare till irreparabel skada än mindre känsliga mekaniska enheter
  • Temperatur- och fuktighetsnivåer i den skadade omgivningen.

VAD VI GÖR

AREPA är ett av världens ledande företag inom skadeutvärdering och renovering av utrustning. Vi har genomfört projekt i mer än 60 länder över hela världen och våra representanter är alltid tillgängliga dygnet runt för att minimera tidsförluster och säkerställa kontinuitet i verksamheten.

Kort sagt anlitar AREPA några av världens mest erkända industrispecialister för att renovera teknisk utrustning som utsatts för brand och korrosion, översvämningar, extrema väderförhållanden, salt och mögel, oljeläckage, fysisk påverkan samt även damm och sot. Vi erbjuder några viktiga lösningar:


 

DÄR ÄR VI VERKSAMMA

AREPAs varumärkesavtryck grundades i Silkeborg, Danmark för snart 40 år sedan, med verksamhet i Nederländerna, Sverige och Storbritannien. AREPAs europeiska verksamhet, som 2017 förvärvades av Envista Forensics, den globalt ledande leverantören av forensiska konsulttjänster, slogs samman med Envistas välkända renoveringsavdelning, TekPro Global i Nordamerika. Sammantaget har AREPA ett av de största och mest erfarna teamen av renoveringsspecialister inom industrin.


 
"Det har varit en stor upplevelse och ett nöje att arbeta med AREPA-teamet. De aktiviteter som AREPA genomförde hjälpte Hondas motorfabrik att snabbt återuppta en normal produktionsmiljö och återgå till planen. Jag skulle rekommendera dem till varje företag som kräver någon form av återställningslösning."
Andrew Silver, Engine Plant Manager, Honda

Senaste nyheterna

Läs mer »